Simon Rozendaal Premium Corner

De Grauwe Eeuw geeft blijk van historisch onbenul

01 november 2016Leestijd: 3 minuten

De extreem-linkse actiegroep De Grauwe Eeuw, onder meer bekend van het bekladden van standbeelden, strijdt tegen ‘racistische’ symbolen uit de koloniale tijd. Hun argumenten geven blijk van historisch onbenul, schreef Simon Rozendaal in 2016.

Grauwe Eeuw-activist Michael van Zeijl en Rogier Meijerink (van ‘Geen 4 mei voor mij’) vinden dat Nederland schuldig is aan ‘systematische onderdrukking van niet-witte mensen door witte mensen’, zeggen ze vrijdag in een interview met de Volkskrant. Lees hieronder waarom we wel degelijk terecht spreken van De Gouden Eeuw.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.