Afshin Ellian Afshin Ellian

Helaas voor antisemieten: de Joodse staat zal niet wijken

18 mei 2016

De staat Israël is 68 jaar geworden. Al 68 jaar eisen de meeste islamitische landen de vernietiging van Israël. Israëliërs maakten in de afgelopen 68 jaar oorlog, geweld en terreur mee.

In de jaren negentig van de vorige eeuw werden grote stappen gezet richting vrede met de Palestijnen. Helaas koos een deel van het Palestijnse volk, onder leiding van de islamitische terreurbeweging Hamas, voor het gewapende conflict. De massale terreuraanslagen ten tijde van premier Yitzhak Rabin (1922-1995) brachten een voorlopig einde aan het wederzijdse vertrouwen.

Bij de laatste Gaza-oorlog tussen Israël en Hamas in 2014 kon de hele wereld zien dat Hamas zich jarenlang had voorbereid op het plegen van terroristische daden. Vanuit Iran via Egypte werden raketten naar Gaza gebracht. Deskundigen uit Iran en Libanon (Hezbollah) gaven training voor de productie van wapens.

Tunnels

Hamas gaf miljoenen dollars uit aan het bouwen van tunnels om ooit ongezien Israëlische huizen, bedrijven of scholen te kunnen binnentreden en daar dood en verderf te zaaien. Tijdens deze oorlog krijg Israël zoals gebruikelijk allerlei verwijten. Een internationale militaire commissie – de zogeheten ‘High Level Military Group’ (HLMG) – onderzocht de laatste de oorlog (in 2014) tussen Israël en Hamas.

Israeli border police officers walks in front of the Dome of the Rock on the compound known to Muslims as Noble Sanctuary and to Jews as Temple Mount in Jerusalem's Old City November 5, 2014. Israeli security forces hurling stun grenades clashed with Palestinian stone-throwers at al-Aqsa mosque - a confrontation that has played out frequently over the past several weeks. REUTERS/Ammar Awad (JERUSALEM - Tags: POLITICS CIVIL UNREST RELIGION) - RTR4CY31Wat kan Europa van Israël leren? En tegen welke prijs?
Lees verder >

De HLMG bestaat uit enkele oud-topmilitairen uit verschillende landen: generaal Klaus Naumann (Duitsland), de voormalige directeur van de militaire commissie van de NAVO, generaal Vincenzo Camporini (Italië), de voormalige stafchef van de Italiaanse strijdkrachten, admiraal José Maria Teran (Spanje), generaal Molan uit Australië, generaal Kamal Davar uit India, generaal Lamballe uit Frankrijk, et cetera. Het is een indrukwekkende lijst.

Vijanden

In oktober 2015 bracht de HLMG een rapport uit over de Gaza-oorlog. Het rapport An Assessment of the 2014 Gaza conflict is een degelijke analyse. De commissie bestudeerde alle aantijgingen van de tegenstanders van Israël, van de vijanden van Israël en ook de VN-stukken daarover. Ook kreeg de commissie toegang tot alle militaire objecten en instanties van Israël die bij de oorlog betrokken waren.

De commissie analyseert en beschrijft alle wapens die door Hamas en de Israëliërs zijn ingezet tijden de militaire confrontatie. Ze beperkten zich niet tot deze periode. Ook werd onderzocht welke raketten Hamas eerder gebruikte. Tussen 2000 en 2008 schreef de Israëlische regering meer dan honderd brieven aan de secretaris-generaal van de Verenigde Naties en aan de voorzitter van de VN-Veiligheidsraad. Deze brieven hadden betrekking op de gewelddadige acties van Hamas.

Nuttige idioten

Al deze brieven bleven onbeantwoord. De terroristen kregen het gevoel dat ze onaantastbaar zijn, ze voelden zich immers beschermd door nuttige idioten, namelijk de westerse media en de Verenigde Naties.

De wereld negeerde Israël. Met als gevolg de militaire opbouw van Hamas voor het ontketenen van een groot conflict: ‘In 2008, Hamas and other terrorist groups in Gaza fired 3,278 rockets and mortars shells at Israel, including at major cities such as Ashkelon, where a shopping mall was hit by an Iranian made Grad rocket, wounding 90. By December 2008, Hamas had amassed more than 20,000 armed operatives and implemented a vast network of underground tunnels throughout Gaza.’

Dit zijn slechts enkele voorbeelden uit 2008. Het bleef doorgaan, totdat Israël besloot om uit zelfverdediging de militaire infrastructuur van Hamas te vernietigen.

Drieduizend raketten

Wat zouden wij doen als een buurland in één maand meer dan drieduizend raketten op ons afvuurt? Wat zou het Iraanse regime hebben gedaan als de salafistische terroristen uit Irak meer dan drieduizend raketten in één maand op een Iraanse stad hadden afgevuurd? Het antwoord laat zich raden: alle terroristen en hun omgeving zouden collectief worden getroffen.

Het rapport van deze gezaghebbende militairen bereikte de Europese media niet. Die media willen het niet bestuderen. Het Joodse volk heeft echter de instemming van het NOS Journaal of CNN niet nodig om zichzelf te verdedigen. Evenmin hebben de Joden in het Midden-Oosten instemming nodig van de Europese kwaliteitskranten en kwaliteitsintellectuelen om te mogen overleven.

Eenzame hoogte

Al 68 houdt het Joodse volk stand in een omgeving waarin islamitische staten als Iran en IS voorbeelden zijn van terreur tegen de menselijkheid. Het Joodse volk is gewend aan geweld en eenzaamheid. De Israëliërs zijn desondanks een optimistisch volk.

Ondanks alle oorlogen en existentiële dreiging is Israël een innovatief land. Het is bezig om een deel van de Negev-woestijn om te vormen tot een cyberstad. Een land met acht miljoen inwoners staat op het gebied van cybersecurity met de Verenigde Staten op een eenzame hoogte. Terwijl de buurlanden van Israël nog bezig zijn met de Arabische Lente, verwerft het Joodse volk een prominente plaats in de economie van de toekomst.

Ik heb een pijnlijk bericht voor antisemieten: de Joodse staat zal niet verdwijnen. Dat is een prettige gedachte!

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.