Robbert de Witt Premium Corner

Schrap de bepaling over beledigen bevriend staatshoofd

19 april 2016

Voor iemand die zich zo weinig aantrekt van de wet in eigen land, is Recep Tayyip Erdogan verbazend goed op de hoogte van obscure wetsartikelen in het buitenland. In Duitsland probeert de Turkse president tv-komiek Jan Böhmermann te laten vervolgen op basis van artikel 103 van het Duitse strafrecht. Dit stelt dat het beledigen van bevriende staatshoofden strafbaar is.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.