Jelte Wiersma Premium Corner

Duitsland maakte EU onnodig afhankelijk van Turkse dictator

25 april 2016Leestijd: 3 minuten

De Europese Unie (EU) heeft zich weer eens veel te afhankelijk gemaakt van een buurland. Europa kan al niet meer zonder Russisch gas en breidt die afhankelijkheid, aangejaagd door Duitsland en Nederland, verder uit. Voor het tegenhouden van potentiële immigranten heeft de EU zich, opnieuw onder Duitse leiding en opnieuw gesouffleerd door Nederland, afhankelijk gemaakt van het Turkije van president Recep Tayyip Erdogan. Dit heeft gênante, en onnodige, gevolgen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.