Eric Vrijsen Premium Corner

Betekent meer geld voor AIVD ook meer veiligheid?

25 april 2016Leestijd: 3 minuten

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) presenteren weer hun jaarverslagen, waarin ze verantwoording afleggen voor hun activiteiten en schetsen tegen welke politieke achtergrond ze hun werk doen. Dat is goed, want een democratie moet de geheime diensten met gezond wantrouwen volgen. Maar de jaarverslagen worden ten onrechte her en der gebruikt als een prognose voor terrorisme. Over IS bericht de AIVD: ‘De geschetste dreiging in en tegen Europa is daarmee ook gericht tegen Nederland.’ Media vertalen dit als: ‘In Nederland kan elk moment een aanslag plaatsvinden.’ Klinkt lekker dreigend.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.