Gerlof Leistra Premium Corner

Absurd dat criminelen enkelband zo simpel kunnen doorknippen

15 maart 2018Leestijd: 2 minuten

Dat een veroordeelde moordenaar ongestraft zijn rubberen enkelband doorknipt en de benen neemt, tart elk rechtsgevoel en veroorzaakt onrust in de samenleving. Justitie moet ervoor zorgen dat enkelbanden niet zo simpel vernield kunnen worden. Daarnaast moet strenger worden gekeken wie er voor elektronische detentie in aanmerking komen.

Het is nog steeds kinderlijk eenvoudig om elektronische detentie te ontlopen. Vorig jaar knipten 63 criminelen en verdachten hun enkelband door, onder wie nota bene een man die in 2013 acht jaar celstraf had gekregen voor een levensdelict. Dat is meer dan het dubbele van het aantal ‘weglopers’ in 2016, zo blijkt uit door De Telegraaf opgevraagde cijfers van Justitie. In 2017 kregen 2.850 mensen een enkelband omgelegd, 150 meer dan in 2016. Toen liepen er 28 weg.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.