René van Rijckevorsel Premium Corner

Iran, Pakistan, Palestijnen: Trump niet langer gekke Henkie

04 januari 2018Leestijd: 5 minuten

De Amerikaanse president Donald Trump wordt door de westerse media graag neergezet als een onbesuisd type dat er maar wat op los twittert en zich niks aantrekt van diplomatieke conventies. Dat mag zo zijn. Maar als je goed kijkt, wordt er dezer dagen toch iets van een strategie zichtbaar in Trumps buitenlandpolitiek.

Die strategie zou kunnen zijn: de macht van verstandige krachten in de islamitische wereld vergroten, die niks op hebben met boze ayatollahs, terroristenondersteuners, haatpredikers en vlagverbranders die nu beeld en beleid in veel islamitische landen bepalen.

Zijn middel: de portemonnee.

Lees de prikkelende analyse van Derk Jan Eppink Opstand Iran: Amerika spreekt, Europa zwijgt 

Geen akkoord meer met Iran

In oktober 2017 liet Trump via het Congres het akkoord met Teheran van zijn voorganger Barack Obama (heel veel geld in ruil voor enige vertraging van het Iraanse atoomprogramma) on hold zetten. Niet heel raar. In het Iraanse parlement werd nog altijd ‘Dood aan Amerika’ gescandeerd. Iran verrijkte meer uranium dan toegestaan en inspecteurs kregen geen toegang tot nucleaire faciliteiten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.