Jelte Wiersma Premium Corner

Het eerlijke verhaal van Jean-Claude Juncker

01 oktober 2017Leestijd: 4 minuten

Jean-Claude Juncker is misschien wel de eerlijkste politicus van Europa. De voorzitter van de Europese Commissie vertelt openlijk dat hij van de Europese Unie een superstaat wil maken, hoe hij en anderen daaraan werken, hoe hij liegt en de democratie buitenspel zet om dit te bereiken. Premier Mark Rutte (VVD) werkt onderwijl gretig mee aan het bouwen van die superstaat, maar ontkent telkens dat het die kant opgaat, schrijft Jelte Wiersma, correspondent in Brussel van Elsevier Weekblad.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.