René van Rijckevorsel Premium Corner

Drastische ingrepen zijn nodig in immigratiecrisis

19 juni 2018Leestijd: 3 minuten

Overleeft de Europese Unie de immigratiecrisis? Het zal de komende dagen veel gaan over Dublin en over Schengen. Maar het onderliggende probleem is veel groter. Alleen met rigoureuze maatregelen kan de wal het schip keren en  een existentiële crisis in Europa worden afgewend.

‘Dit is het begin van het tijdperk van Aquarius,’ is een van de bekendste strofen uit de musical Hair uit 1967. Ruim vijftig jaar later symboliseert Aquarius wellicht het eind van een tijdperk. Een tijdperk van besluiteloosheid en naïviteit, waarin het continent zichzelf heeft opgezadeld met een politiek en maatschappelijk niet langer beheersbare migrantenstroom uit Afrika en het Midden-Oosten, die dezer dagen de Europese Unie in een existentiële crisis stort.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.