Jean Dohmen Premium Corner

Geen belastingverlaging, maar smijten met geld

10 januari 2018Leestijd: 3 minuten

Het nieuwe kabinet smijt met geld in plaats van belastingen te verlagen.

Gaat het eindelijk weer goed met de economie, is het verjubelen van belastinggeld alweer begonnen. Tijden van economische hoogconjunctuur halen nog steeds het slechtste in politici naar boven. Na nota bene in crisistijd de belastingen fors te hebben verhoogd, gaan de remmen aan het Binnenhof nu volledig los: vorig jaar groeiden de uitgaven van de overheid met 0,4 procent, dit jaar met 3,5 procent. De extra miljarden gaan onder meer naar zorg, onderwijs en defensie.

De belastingbetaler heeft het nakijken. Er is nauwelijks geld beschikbaar voor lagere belastingen. De koopkrachtstijging blijft daardoor steken op een voor een land in hoogconjunctuur beschamende 0,6 procent. Dat mensen er gemiddeld op vooruitgaan, is vooral te danken is aan stijgende lonen, niet aan politici.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.