Beste studies

Universiteit Utrecht en Avans Hogeschool winnaars Beste studies 2017

28 september 2017Leestijd: 2 minuten

De Universiteit Utrecht, Wageningen University en de Technische Universiteit Eindhoven zijn de beste universiteiten. Avans Hogeschool, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en NHTV internationaal hoger onderwijs Breda zijn winnaars in het hoger beroepsonderwijs.

Dat blijkt uit het onderzoek Beste studies 2017 dat deze week in Elsevier Weekblad en op elsevierweekblad.nl verschijnt. Universiteiten zijn onderscheiden in ‘brede’, ‘specialistische’ en ‘technische universiteiten’, Hogescholen zijn onderscheiden in ‘brede’, ‘specialistische’ hogescholen en de kunstopleidingen. Met voor elke categorie een winnaar.

Speciaal voor scholieren die volgend jaar een bacheloropleiding in het hoger onderwijs kiezen en bachelorstudenten op zoek naar een geschikte master vergelijkt Elsevier Weekblad 2.126 opleidingen. Waar zijn studenten het meest tevreden over de faciliteiten, het onderwijs en de organisatie? De beoordeling berust op een eigen bewerking van de Nationale Studentenenquête, waaraan ruim 280.000 studenten meededen.

Studiekeuze

Daarnaast kunnen studiekiezers veel extra informatie vinden: over het bindend studieadvies, rendementen, uitvallers en switchers, over de studentenpopulatie, mogelijkheden om in het buitenland te studeren en het collegegeld voor een tweede studie. Ook biedt Elsevier Weekblad praktische tips over geldzaken, van studiefinanciering tot huishoudboekje. Handig is een te downloaden schema ‘Studiekeuze in stappen’.

Beste studies 2017 is een product van Elsevier Weekblad en onderzoeksinstituut ResearchNed in Nijmegen. Het onderzoek Beste studies biedt sinds 1994 scholieren en studenten hulp en advies bij hun studiekeuze.


Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.