Premium Lock Arm Feyenoord moet maar weer eens kampioen worden

06 februari 2023Leestijd: 4 minuten
Een supporter van Feyenoord houdt een 'anti-020'-sjaal vast. Foto: ANP

Rotterdammers geven vaak kleinzielig af op ‘020’ en Ajax. Duidelijke symptomen van het second city syndrome. Een landstitel voor Feyenoord kan helpen het minderwaardigheidscomplex eventjes te verkleinen, schrijft Gerry van der List.

Toen ik in 1999 overstapte van de wetenschap naar de journalistiek, bleek ik voor een betrekkelijk simpel vak te hebben gekozen. De journalistieke basisprincipes zijn in korte tijd aan te leren; bij het in praktijk brengen daarvan komt het aan op persoonlijke kwaliteiten. Ik heb dan ook nooit zo goed begrepen waarom die journalisten­opleidingen zoveel jaar in beslag nemen.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier 

Toen ik me voor het eerst onder de mensen begaf voor een heuse reportage, voelde ik wel een zekere spanning. Gelukkig betrad ik vertrouwd terrein. Ik mocht naar Het Kasteel in Rotterdam voor een verhaal over Sparta, de voetbalvereniging die dit prachtige stadion als bastion heeft. Ik verkeerde bovendien in het aangename gezelschap van een fotografe wier uiterlijke verschijning duidelijk in de smaak viel bij het mannelijke publiek. Een groepje begon, na naar haar opdracht­gever te hebben geïnformeerd, zelfs luid ‘Elsevier! Elsevier!’ te scanderen. Zo’n warme bejegening van mijn blad heb ik later nooit meer mogen ervaren.

Haat van Feyenoorders tegen Ajax is beangstigend

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw