Premium Lock Oekraïne mag echt niet klagen over onze steun

25 oktober 2022Leestijd: 4 minuten
Demonstratie Oekraïners in Nederland. Foto: Sabine Joosten/HH/ANP

Met de militante houding tegenover Moskou snijdt het Westen zich enorm in eigen vlees. De Nederlandse regering laat uit bekommernis om het lot van een vreemd, corrupt land de belangen van het eigen volk bewust op de tweede plaats komen, schrijft Gerry van der List.

Geen vak voor bange mensen heet een boek over de journalistiek. Een mooie titel, die aangeeft hoeveel risico’s wij, de dappere beoefenaren, vaak lopen. Dat merkte ik vorige week weer eens. Ik was door mijn werkgever op een missie gestuurd naar het Verenigd Koninkrijk. Toegegeven: dat is, hoewel politiek nogal onstabiel, niet de ergste brandhaard ter wereld. Maar ook daar ben je tegenwoordig je leven niet meer zeker.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Ik leek de journalistieke Britse expeditie aanvankelijk wel zonder kleerscheuren te kunnen afronden. Totdat mijn vliegtuig, op de weg terug naar een heerlijk wenkend thuis, naar een donkere uithoek van het vliegveld Stansted taxiede om daar een paar uur stil te blijven staan. Nog verontrustender werd het allemaal op het moment dat politieauto’s kwamen aanrijden en een team van zwaarbewapende en gemaskerde agenten ineens met honden binnenstormde.

Een bommelding! Drie verdachte types werden weggesleurd en de opgewonden gezagvoerder van easyJet deelde na een tijd mee dat alle passagiers het vliegtuig dienden te verlaten en de vlucht wel konden vergeten.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.