Premium Lock Stop met het verzetten van de klok

22 maart 2022Leestijd: 3 minuten
Een student studeert nu in zijn slaapkamer online, hij is nog niet een keer op school geweest in zijn eerste jaar aan een nieuwe studie. Foto: ANP.

Dit weekend is het weer zover, de klok gaat een uurtje vooruit. Europese landen steggelen al tijden over het al dan niet afschaffen van de zomer- of wintertijd. Hak gewoon de knoop door en behoud de wintertijd, schrijft Nicolette van den Hout.

Met Nederland verzetten nog ongeveer zeventig landen elk half jaar de klok. Binnenkort zal dat er eentje minder zijn, doordat de Amerikaanse Senaat op 15 maart jongstleden unaniem instemde om de zomertijd permanent te houden. Als het Huis van Afgevaardigden en president Joe Biden ook instemmen, dan gaat de zomertijd voor altijd gelden vanaf november komend jaar.

Als het zelfs de superverdeelde Verenigde Staten lukken, dan zou het de (eveneens verdeelde) Europese Unie ook moeten lukken. Een aantal jaar geleden kwam de Europese Commissie met het plan om de wintertijd permanent te maken. Doordat de lidstaten het niet eens konden worden, belandde het plan ergens onderin een la van een kast.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw