Bram Hahn Premium Corner

Na twee jaar coronaregels maakt een dringend advies geen indruk meer

29 maart 2022Leestijd: 3 minuten

Bij het afschaffen van de coronamaatregelen benadrukte de overheid dat er wel nog dringende adviezen gelden. Maar die lijken aan dovemansoren gericht, schrijft Bram Hahn.

Een kleine week nadat per woensdag 23 maart de laatste coronamaatregelen werden afgeschaft, klinkt vooral opluchting. Geen mondkapjes meer, geen 1,5 meter, niet meer testen voor grote evenementen. Het is allemaal zeer bevrijdend na bijna twee jaar leven met de rem erop.

De piek in infecties met de omikronvariant lijkt achter de rug en mede dankzij de hoge vaccinatiegraad leiden de besmettingen niet meer tot de grote aantallen ernstig zieken op de intensive care en tot sterfgevallen. Enigszins bedrieglijk zijn die geruststellende cijfers wel, want op de ‘gewone’ corona-afdelingen van de ziekenhuizen liggen nog altijd tegen de tweeduizend patiënten, net zoveel als bijvoorbeeld afgelopen december,  toen de media volstonden met verontrustende verhalen over de overbelaste zorgsector. De zorg is niet alleen uitgeput door de maandenlang aanhoudende overbelasting, maar lijkt inmiddels ook niet meer de puf te hebben om voor de zoveelste keer te moeten zeggen dat het nog steeds crisis is.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.