Gertjan van Schoonhoven Premium Corner

Wie denkt er nog aan de ‘plukkip’?

03 oktober 2021

Bedreigde positie van de middenklasse zou prioriteit nummer één moeten zijn voor nieuwe kabinet. Of is Den Haag dat vergeten?

Het lijkt wel of de politiek momenteel veel minder aandacht heeft voor een grote groep Nederlanders die daarvóór juist erg in de belangstelling stond: de middenklasse. Bij de Algemene Politieke Beschouwingen van 22 en 23 september viel het woord niet één keer in twee lange dagen van discussiëren.

De nieuwe editie van EW bestelt u snel en eenvoudig online. Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, morgen bij u op de mat. Wilt u losse edities van EW bestellen?

Dat kan via onze webshop (gratis verzending)

Hetzelfde geldt voor het synoniem ‘hardwerkende Nederlander’. Zelfs de zoekterm ‘werkende’ levert een schrale oogst op. ‘Werkende ouders’ (één keer) komt er nog het dichtst in de buurt. Verder gaat het alleen over ‘werkende armen’, ‘werkende daklozen’ en de ‘werkende alleenverdiener met minimumloon’. En ‘werkende vaccins’, maar dat terzijde.

Als de Algemene Politieke Beschouwingen een betrouwbare barometer zijn, richt de politieke aandacht zich dus meer op marginale groepen in de samenleving dan op de middengroepen – samen ongeveer driekwart van alle Nederlandse huishoudens.

Wat is hier gebeurd?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.