Premium Lock Wie denkt er nog aan de ‘plukkip’?

03 oktober 2021Leestijd: 5 minuten
Straat met je rijtjeshuizen in Uithoorn. Foto: ANP

Bedreigde positie van de middenklasse zou prioriteit nummer één moeten zijn voor nieuwe kabinet. Of is Den Haag dat vergeten?

Het lijkt wel of de politiek momenteel veel minder aandacht heeft voor een grote groep Nederlanders die daarvóór juist erg in de belangstelling stond: de middenklasse. Bij de Algemene Politieke Beschouwingen van 22 en 23 september viel het woord niet één keer in twee lange dagen van discussiëren.

De nieuwe editie van EW bestelt u snel en eenvoudig online. Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, morgen bij u op de mat. Wilt u losse edities van EW bestellen?

Dat kan via onze webshop (gratis verzending)

Hetzelfde geldt voor het synoniem ‘hardwerkende Nederlander’. Zelfs de zoekterm ‘werkende’ levert een schrale oogst op. ‘Werkende ouders’ (één keer) komt er nog het dichtst in de buurt. Verder gaat het alleen over ‘werkende armen’, ‘werkende daklozen’ en de ‘werkende alleenverdiener met minimumloon’. En ‘werkende vaccins’, maar dat terzijde.

Als de Algemene Politieke Beschouwingen een betrouwbare barometer zijn, richt de politieke aandacht zich dus meer op marginale groepen in de samenleving dan op de middengroepen – samen ongeveer driekwart van alle Nederlandse huishoudens.

Wat is hier gebeurd?

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw