Geerten Waling Premium Corner

Dekolonisatie is verbijsterend koloniaal

19 oktober 2021

Dat de wetenschap meer en meer ten prooi valt aan de ‘woke’-ideologie, bevestigde de Universiteit van Amsterdam onlangs weer met de presentatie van een ‘gereedschapskist’ om zichzelf te ‘dekoloniseren’. Zulke projecten ondermijnen de fundamenten van de wetenschap, maar bovendien verraden zij een diep kolonialistisch wereldbeeld, schrijft Geerten Waling.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.