Marijn Jongsma Premium Corner

Loon inleveren? Dan ook recht op deel van de winst

02 februari 2021Leestijd: 2 minuten

Werkgevers willen nieuwe cao’s voorzien van een ‘crisisclausule’: bij een grote schok kunnen eerder afgesproken loonstijgingen van tafel worden geveegd. Dat plan is alleen acceptabel als werknemers dan ook meer profiteren van goede tijden, schrijft Marijn Jongsma.

Zelfs in tijden van coronacrisis is ‘het gevoel van urgentie bij vaste werknemers’ niet zo groot, schrijven werkgeversorganisaties MKB-Nederland, VNO-NCW en AWVN in hun Arbeidsvoorwaardennota 2021.

De pandemie heeft geleid tot een logische discussie over het verdelen van de pijn tussen ondernemer, werknemer, verhuurder en leverancier.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.