Geerten Waling Premium Corner

Merkwaardige tijdloosheid van Tocqueville

20 april 2020Leestijd: 3 minuten

Geregeld valt zijn naam in het publieke debat: Alexis de Tocqueville. Een Franse denker uit lang vervlogen tijden die nog steeds inspiratie biedt aan politici en bestuurders van diverse pluimage. Op 16 april was het 161 jaar geleden dat Tocqueville overleed, maar wie zijn analyses leest en zijn populariteit beziet, zou denken dat hij nog springlevend is. Wat moet iedereen toch met die Franse aristocraat, vraagt Geerten Waling zich af.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.