Premium Lock De crisis als kweekvijver voor opportunisme

07 april 2020Leestijd: 3 minuten
Lidewij Edelkoort hoopt dat de coronacrisis leidt tot 'een enorme reset'. Foto: ANP

Een pandemie heeft enorme gevolgen. Het kan best zijn dat de wereld er ‘na corona’ heel anders zal uitzien, schrijft Geerten Waling. Zo krijgen de mensen met ‘vitale beroepen’ opeens de erkenning die ze verdienen en zal de wereldwijde economische malaise het bedrijfsleven en de arbeidsmarkt keihard raken. Maar veel voorspellingen over de impact van de crisis raken kant noch wal. Ze komen vooral voort uit de eigen politieke ideologie van de voorspellers, die in deze crisis – heel toevallig – precíes bevestigd zien wat zij altijd al vonden.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.