Geerten Waling Premium Corner

De crisis als kweekvijver voor opportunisme

07 april 2020

Een pandemie heeft enorme gevolgen. Het kan best zijn dat de wereld er ‘na corona’ heel anders zal uitzien, schrijft Geerten Waling. Zo krijgen de mensen met ‘vitale beroepen’ opeens de erkenning die ze verdienen en zal de wereldwijde economische malaise het bedrijfsleven en de arbeidsmarkt keihard raken. Maar veel voorspellingen over de impact van de crisis raken kant noch wal. Ze komen vooral voort uit de eigen politieke ideologie van de voorspellers, die in deze crisis – heel toevallig – precíes bevestigd zien wat zij altijd al vonden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.