Geerten Waling Premium Corner

Een rebel in het nauw maakt rare sprongen

12 maart 2020

Wat is een ‘rebel’? Vrijheidsstrijders heten vaak ­rebellen, maar terroristen ook, schrijft Geerten Waling. Pim Fortuyn en Volkert van der Graaf, de verzetsheld en de nazi, Willem van Oranje en Balthasar Gerards – wil de echte rebel opstaan? En wat is een ‘dwarsdenker’? Een schrijver zoals Auschwitz-overlever Primo Levi? Of een historicus als David Irving die de Holocaust ontkent? Een oude Griek als Pythagoras was zeker ‘dwars’ toen hij de aarde beschreef als ronde bol, maar hoe zit dat met ‘Mad Mike’ Hughes, die vorig jaar in Californië om het leven kwam in een zelfgebouwde raket toen hij wilde bewijzen dat de aarde plat is?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.