Geerten Waling Premium Corner

Elke ideologie biedt aanleiding tot radicaliseren

26 februari 2020Leestijd: 3 minuten

In Hanau doodde Tobias Rathjen (43) vorige week negen willekeurige bezoekers van waterpijpcafés, onder wie een zwangere vrouw. Hun namen staan onder aan een lange lijst Europese slachtoffers van extreem-rechts. Dat laatste lijkt bij elke nieuwe aanslag omstreden. Het maakt niet uit of de terrorist een extreem-rechts, extreem-links of extreem-religieus ­motief had, hij heet al snel ‘een eenzame gek’, een lone wolf. Vooral aanhangers van gematigde varianten van het gedachtegoed van de betreffende terrorist doen er vervolgens alles aan hun ideologie van elke blaam te zuiveren, schrijft Geerten Waling.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.