Gerry van der List Premium Corner

De ideale universiteit als luchtkasteel

26 februari 2020Leestijd: 3 minuten

‘Geprezen de universiteiten waar men nog boeken kan schrijven van 639 pp.’, twitterde Carel Stolker twee weken geleden enthousiast, schrijft Gerry van der List. De rector magnificus ­verwees naar een kloek werk van een reactionaire ­medewerker van zijn Universiteit Leiden die een poging ondernam om de basis van de westerse beschaving, het verlichtingsdenken, naar de morele schroothoop te ­verwijzen. Inderdaad siert het publiceren van geleerde studies, hoe mal het betoog ook, een academicus meer dan het plaatsnemen in de verkiezingsprogrammacommissie van het CDA, zoals Stolker zelf doet.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.