Geerten Waling Premium Corner

Aboutaleb: de tragiek van een goede integratie

03 december 2019

Als het Nederlands elftal faalt, hebben ‘zij’ verloren, maar bij succes winnen ‘wij’. Zo gaat het ook bij beeldvorming rond immigranten. De gefaalde integratie van gastarbeiders en hun nakomelingen heeft een nieuwe onderklasse gecreëerd. Het ‘multiculturele drama’ dat PvdA-ideoloog Paul Scheffer in 2000 benoemde, is nog niet voorbij. Maar wie aan de culturele, sociale en economische uitzichtloosheid weet te ontstijgen, zoals Ahmed Aboutaleb (1961), blijft toch zijn leven lang de voorbeeldallochtoon, schrijft Geerten Waling.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.