Geerten Waling Premium Corner

Poortwachters correcte boeken raken uit zicht

26 november 2019Leestijd: 3 minuten

Welk boek u leest, bepaalt u zelden helemaal zelf. Vanouds zijn er ‘poortwachters’ die bepalen welke boeken hun weg vinden naar een breed publiek: uitgeverijen, boekhandels, bibliotheken, journalisten. Zij kiezen wat goed of interessant is, maar ook wat door de beugel kan. Het is een klein, hecht clubje, dus algauw conformistisch. Maar tijden veranderen en de oude poortwachters zien hun gezag wankelen, schrijft Geerten Waling.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.