Gerry van der List Premium Corner

De gevaarlijke inflatie van het begrip racisme

30 juli 2019Leestijd: 4 minuten

Tim den Besten had al meteen door dat hij de multiculturele mist in ging, schrijft Gerry van der List. De programma­maker was voor de VPRO-camera’s gezellig in de keuken aan de slag gegaan met Sylvana Simons toen hij per ongeluk opmerkte dat Thaise mensen zo lekker koken. Het Amsterdamse gemeenteraadslid tikte hem direct op de vingers. Had Den Besten niet door dat hij heel racistische dingen zei?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.