Jelte Wiersma Premium Corner

De baarmoeder is terug als politiek wapen

11 augustus 2018Leestijd: 5 minuten

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en vicepremier Matteo Salvini wil dat Italianen gaan kiezen voor een groter gezin. Hij wijst hierbij expliciet op de dreiging dat Italië ten onder gaat als Italianen geen kinderen meer krijgen, terwijl Afrikaanse en Aziatische immigranten wel kiezen voor gezinsuitbreiding. De baarmoeder is terug van nooit weggeweest als middel van strijd en macht, schrijft Jelte Wiersma.

De Moslimbroederschap heeft als doctrine: Europa innemen via de baarmoeder. Dus niet met geweld, zoals IS-strijders proberen, maar door islamitische (soennitische) vrouwen zo veel kinderen te laten baren dat de christelijke autochtonen worden overvleugeld.

Het is een bekend fenomeen, ook in Nederland. Aangemoedigd door dominees, maar vooral door bisschoppen, pastoors en priesters explodeerde de Nederlandse bevolking vooral in de twintigste eeuw. Van 5,1 miljoen in 1900 naar 9,5 miljoen in 1947 tot 17,1 miljoen inwoners in 2018. Het rooms-katholicisme is zo de grootste religie in het ooit overwegend protestantse Nederland geworden. Ter vergelijking: het nagenoeg uniforme, rooms-katholieke België had in 1900 6,7 miljoen inwoners, meer dan Nederland destijds. In 1947 waren dat er 8,5 miljoen en vandaag de dag wonen in België 11,4 miljoen mensen.

Islamitische bevolking groeit

Het Pew Research Center – een onafhankelijke Amerikaanse denktank – publiceerde vorig jaar een onderzoek waaruit blijkt dat de islamitische bevolking van Europa ook zonder immigratie toeneemt. Europa telt zo’n 25 miljoen moslims, dat is 4,9 procent van de Europese bevolking. Islamitische vrouwen krijgen gemiddeld één kind meer dan Europese vrouwen.

Als dat zo doorgaat, wordt de islamitische bevolking in Europa in een steeds hoger tempo steeds groter. Wat daarvan de gevolgen zullen zijn, valt nog niet te zeggen. Kinderen van islamieten hoeven niet per se islamitisch te blijven en het kindertal van de tweede generatie islamitische immigranten ligt al dicht bij dat van autochtone vrouwen, in Nederland en de rest van Europa.

Zeker is wel dat de Katholieke Volkspartij (KVP) in Nederland na de Tweede Wereldoorlog telkens groter was dan alle protestantse partijen samen. Wordt DENK ooit de grootste religieuze partij in Nederland? Of wellicht de politieke partij ISLAM in België? Of zullen die partijen net als de KVP hun aanhang uiteindelijk ook weer verliezen?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.