Premium Lock Na de ministerraad: ik ben geen politicoloog

16 maart 2018Leestijd: 3 minuten
Persconferentie na afloop ministerraad, bron ANP Jerry Lampen

De raadsverkiezingen van 21 maart maken premier Mark Rutte (VVD) niet bepaald zenuwachtig. Vorige week oogde hij op zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad nog gespannen, dit keer daarvan geen spoor.

Een week geleden had hij die namiddag nog een radiodebat met zijn landelijke rivalen, deze vrijdag had hij het vooruitzicht van de laatste loodjes van de verkiezingscampagne. Lekker zonder das en, zoals de hele campagne, in sportief wit hemd. Jammer dat het gaat vriezen, zal hij wel denken.

Waarom nog meer kiezers dan vier jaar geleden woensdag lokaal gaan stemmen  kon Rutte op zijn persconferentie niet zeggen. ‘Ik wil voorkomen dat ik hier als politicoloog sta. Ik ben historicus en geen politicoloog.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.