Gerry van der List Premium Corner

Onze oud-premiers: zwijgzame zakkenvullers en linkse radicalen

16 januari 2018

De eerste katholieke minister-president van Nederland heette Charles Ruijs de Beerenbrouck. Nadat de jonkheer zeven jaar het land had geleid, werd hij in september 1925 gekozen tot voorzitter van de Tweede Kamer. Doe Hans, politiek verslaggever van De Telegraaf, verbaasde zich over het feit dat de staatsman zich na het premierschap bereid toonde ‘de taaie functie van Kamervoorzitter te aanvaarden’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.