Nikki Sterkenburg Premium Corner

Onhandig dat registratie dubbele nationaliteit is afgeschaft

06 september 2017

Dubbele nationaliteiten niet meer registreren en bestaande registraties verwijderen? Het zou in het licht van de actuele ontwikkelingen ondenkbaar zijn. De meeste Tweede Kamerleden zouden zich nog eens goed achter de oren krabben bij een dergelijk wetsvoorstel, zeker in tijden van naar IS-gebied afgereisde jihadstrijders, Turkse Nederlanders die hun loyaliteit aan Turkije niet onder stoelen of banken steken, en Marokkaanse Nederlanders die afgelopen zomer met het comité Rif Alert! een oproep deden aan het kabinet om stelling te nemen tegen Marokkaanse overheidsbemoeienis met de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.