nederland

‘Amsterdamse jihadist in Syrië omgekomen’

19 januari 2015

In Syrië is een zeventienjarige jihadist uit Amsterdam om het leven gekomen. Het gebeurde bij een bombardement van de internationale coalitie tegen IS.

Dit zegt zijn vader tegen diverse media. De jongen raakte eerder zwaargewond bij een ander bombardement. Zijn vader was al weken bezig om zijn zoon terug te halen naar Nederland. Een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zegt het bericht te kennen maar wil er niet op reageren.

Zijn vader zegt in de Volkskrant dat hij foto’s heeft gezien van zijn gedode zoon. Hij is zondagmiddag begraven.

De gemeente Amsterdam en het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kunnen het bericht niet bevestigen.

Op 9 januari meldde minister Ivo Opstelten (VVD, Veiligheid en Justitie) dat er 21 Nederlandse jihadisten in Syrië en Irak zijn omgekomen. Hij zei toen ook dat er ongeveer 180 Nederlandse jihadisten naar beide landen waren vertrokken. Van hen zijn er 35 weer terug in Nederland, zei Opstelten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.