Verdachte aangehouden voor rellen Haagse Schilderswijk

15 augustus 2014Leestijd: 1 minuut

De politie heeft een verdachte aangehouden in verband met de rellen in de Haagse Schilderswijk van afgelopen zondag. Tijdens de demonstratie werden actievoerders, agenten en journalisten belaagd door relschoppers.

Een woordvoerder van de politie heeft de arrestatie bevestigd.

Opstootjes

Verder wil de politie geen informatie geven over de aanhouding. Dit gebeurt mogelijk later op vrijdag. Eerder werden er zes personen aangehouden in verband met de onregelmatigheden.

Na verschillende opstootjes en demonstraties zijn de inwoners van de Schilderswijk en nu ook de gemeente Den Haag de onrust zat.

Pyromanen

Burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) liet donderdag tijdens een ingelaste vergadering met de gemeenteraad weten dat er voorlopig geen demonstraties worden gehouden in de Schilderswijk. De burgemeester meent dat hij de inwoners van de wijk moet beschermen tegen ‘ideologische pyromanen’ die de boel willen opstoken.

Het gebiedsverbod geldt alleen voor de Schilderswijk. Demonstranten die vinden dat hun stem nog niet is gehoord, kunnen uitwijken naar het Malieveld dat een lange geschiedenis kent als decor voor protest.