nederland

Speurders Panama doen nieuwe vondst in zaak Froon en Kremers

03 augustus 2014Leestijd: 1 minuut

Een groep speurders die probeert achter de doodsoorzaak van de Nederlandse vrouwen Lisanne Froon en Kris Kremers te komen, heeft in de Panamese jungle botresten gevonden. Die zijn vermoedelijk van de twee verdwenen twintigers.

De menselijke resten zijn overgebracht naar Panama-stad, de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land, meldt onderzoeksrechter Betzaida Pitty.

Een paar dagen geleden leverde de hervatte zoektocht van justitie, politie en hulpdienst Sinaproc langs de Pianista Trail, het pad dat Froon en Kremers vermoedelijk hebben bewandeld, geen bruikbare aanwijzingen op.

Rivier

In juni werden lichaamsdelen en spullen van de vrouwen gevonden, bij een rivier op acht uur lopen van Boquete. Naar de twee is maanden intensief gezocht.

Het is nog altijd niet duidelijk hoe de twee vrouwen zijn omgekomen. De familie van Kris is teruggegaan naar Panama voor eigen onderzoek.

Conclusie

Volgens de vader van Kris Kremers, Hans Kremers, zijn nog veel vragen onbeantwoord. ‘Voor ons zijn er nu zoveel open einden en onlogische dingen in wat we weten, dat we zeggen: de conclusie van verdwaling kunnen wij als ouders niet trekken.’

Hij twijfelt aan de theorie dat de twee vriendinnen zouden zijn verdwaald en zouden zijn verhongerd. Zo blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut dat er na de verdwijning nog is geprobeerd te bellen met de telefoons van de vrouwen. Ook zijn er foto’s gemaakt met digitale camera’s.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.