nederland

Oudste inwoner van Nederland overleden

15 augustus 2014Leestijd: 1 minuut

In het Drentse Havelte is donderdagmiddag de oudste inwoner van Nederland overleden. Egbertje Leutscher-De Vries werd 111 jaar oud.

Dat meldt RTV Drenthe.

Levenselixer

Leutscher-De Vries werd geboren op 22 oktober 1902 te Uffelte in de provincie Drenthe. De laatste twaalf jaar van haar leven woonde ze in Havelte, waar ze in een verzorgingshuis verbleef.

Haar geheim voor een lang en gezond leven verklapte ze afgelopen oktober toen ze op haar verjaardag een telegram ontving van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Elke dag een gekookt eitje bij het ontbijt was haar levenselixer.

Leutscher-De Vries heeft haar hersens beschikbaar gesteld aan de wetenschap. Ze was in leven niet de oudste Nederlander ooit. Henny van Andel-Schipper werd 115 jaar en 62 dagen oud en is daarmee de oudste mens die ooit in Nederland leefde.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.