nederland

Zeker 173 Nederlanders aan boord van MH17

17 juli 2014Leestijd: 1 minuut

Aan boord van het vliegtuig van Malaysia Airlines zaten zeker 173 Nederlanders. Malaysia Airlines heeft het dodental bijgesteld.

Dat heeft Malaysia Airlines vrijdag bekendgemaakt

Contact

Aan boord zaten verder 44 Maleisiërs, 27 Australiërs, 12 mensen uit Indonesië, 9 uit Groot-Brittannië, 4 Duitsers, 4 Belgen, 3 uit de Filipijnen en 1 Canadees. Van 21 personen is de identiteit nog onbekend.

Ambassade

Malaysia Airlines maakt het de komende dagen mogelijk voor nabestaanden om naar het rampgebied af te reizen.

Tijdens de persconferentie condoleerde de Maleisische ambassadeur Fauziah Mohd Taibhet het Nederlandse volk en de regering met de ramp met de Boeing 777 van Malaysia Airlines boven Oekraïne. De Maleisische ambassade is 24 uur per dag open voor vragen.

Raket

Het vliegtuig stortte neer tijdens de vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Het is nog onduidelijk waardoor de crash is veroorzaakt. Amerikaanse inlichtingendiensten zouden bewijs hebben dat het toestel door een raket is geraakt, die vanaf de grond is afgeschoten.

Familieleden van de slachtoffers zijn op Schiphol, waar zij op de hoogte worden gehouden. Malaysia Airlines stuurt een vliegtuig met onderzoekers, reddingswerkers en een medisch team naar Kiev om de lokale autoriteiten te ondersteunen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.