nederland

Zaterdag voorlopig laatste vlucht met slachtoffers

25 juli 2014Leestijd: 1 minuut

Het voorlopig laatste vliegtuig met stoffelijke resten van slachtoffers van de gecrashte MH17 zal zaterdag in Nederland aankomen. De vlucht zal 38 kisten met lichamen vervoeren.

Het is nog niet duidelijk of de kisten vanuit Charkov worden ingevlogen door het Nederlandse vliegtuig Hercules of de Australische C17. Bij de drie eerdere vluchten waren beide toestellen betrokken.

Meer resten

In totaal zullen zaterdag dan 227 kisten met slachtoffers zijn overgebracht. Het Nederlandse onderzoeksteam, dat de leiding heeft over het internationale onderzoek naar de oorzaak van de crash, zegt dat er hoogstwaarschijnlijk nog meer menselijke resten in het rampgebied liggen.

Om ook deze te vinden en voor identificatie naar het ingerichte onderzoekscentrum in Hilversum te brengen, stuurt de Nederlandse regering 63 extra deskundigen naar het rampgebied. Onder hen zijn veertig onbewapende marechaussees.

Ceremonie

Rond 15.45 uur kwam op vrijdag de derde lichting met 75 kisten aan op vliegbasis Eindhoven. Bij elk vervoer heeft een soortgelijke ceremonie plaats, die onder meer bestaat uit een minuut stilte, het inladen van de kisten in lijkwagens, en een lange stoet auto’s die de kisten naar Hilversum rijden.

Nabestaanden kunnen de ceremonie uit het zicht van media bijwonen. Bij alle landingen is het kabinet vertegenwoordigd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.