nederland

Vermoorde GGZ-directeur werd voor zijn dood bedreigd

16 juli 2014

De op Nieuwjaarsdag vermoorde GGZ-directeur Rob Zweekhorst werd voor zijn dood meerdere keren bedreigd. De bedreigingen waren werkgerelateerd.

De 44-jarige Zweekhorst was hoofd personeelszaken van de GGZ-instelling Ingeest in Amsterdam. Hij zou bij elkaar acht keer zijn bedreigd, schrijft het AD woensdag.

Enkele bedreigingen zouden afkomstig zijn van ex-medewerkers die de dupe zijn geworden van een reorganisatie. Maar ook een hooggeplaatst staflid zou het hoofd personeelszaken hebben bedreigd.

Hij heeft zelfs een dreigmail ontvangen waarin gevolgen voor zijn vrouw en twee kinderen werden gesuggereerd. Zweekhorst zou onregelmatigheden in de jaarstukken van 2012 aan het licht hebben gebracht.

Vergissing

Rob Zweekhorst werd op nieuwjaarsavond vlak bij zijn huis in Berkel en Rodenrijs neergeschoten toen hij zijn hondjes aan het uitlaten was. Volgens de politie is Zweekhorst slachtoffer geworden van een persoonsverwisseling.

Het doelwit van de schutter was iemand die op Zweekhorst lijkt, een bekende bij de politie vanwege vermogenscriminaliteit. Ook deze man liet op de bewuste avond zijn hondje uit rond dezelfde tijd.

Scenario

Er zijn nog geen verdachten aangehouden door de politie. De politie heeft de bedreigingen onderzocht, maar heeft geen aanwijzingen gevonden dat het werk van Zweekhorst iets met de moord te maken heeft.

Een woordvoerder van de politie zegt in het AD dat het scenario van de dubbelganger wel kan worden bewezen, ‘maar dan heb je nog niet de moordenaar van Zweekhorst. Daar loopt het spaak’.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.