nederland

Undercover-actie politie in Apeldoorn: twee ton zoek

17 juli 2014Leestijd: 1 minuut

De politie is afgelopen voorjaar 210.500 euro kwijtgeraakt bij een undercover-operatie om een drugsbende op te rollen. De fout wordt al maanden stilgehouden.

Dat meldt De Telegraaf donderdagochtend. Bij de actie liet de politie twee Portugese rechercheurs undercover meer dan een kwart miljoen xtc-pillen kopen. De actie gebeurde naar aanleiding van een tip van de Amerikaanse drugsbestrijdingsorganisatie, de Drug Enforcement Administration.

Lege koffer

Bij de actie werden wel alle verdachten gearresteerd. Toch raakte de koffer kwijt en werd hij een aantal uur later leeg teruggevonden, 20 kilometer van het hotel in Apeldoorn waar de undercover-actie werd uitgevoerd. De koffer was voorzien van een zender waardoor hij live kon worden gevolgd door de politie.

Advocaat

Het is onduidelijk waar het geld is. De advocaat van een van de verdachten zegt in De Telegraaf dat hij wil dat de Portugese rechercheurs die de aankoop deden, worden verhoord.

Ook vindt hij dat justitie opmerkelijk te werk is gegaan met deze actie. Justitie nam het risico dat 280.000 pillen op de zwarte markt terechtkwamen. ‘Zulke hoeveelheden pillen worden op bestelling gemaakt,’ zegt hij.

Een deel van het geld is teruggevonden bij een van de verdachten. Waar de overige 175.000 euro is, blijft onduidelijk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.