nederland

Dijsselbloem: geen kandidaat voorzitterschap Europese Commissie

05 mei 2014Leestijd: 1 minuut

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) is niet in de race voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. De voorzitter van de eurogroep denkt niet dat hij een kans maakt.

Dat zei Dijsselbloem maandag in Brussel.

Compliment

‘Het voelt als een groot compliment, maar het is niet terecht. Ik heb al een baan en een bijbaan,’ zei de minister.

Dijsselbloem reageerde op de stelling van oud-Europees Commissaris Frits Bolkestein (VVD) die Dijsselbloem zondag ‘een geschikte kandidaat’ noemde voor het voorzitterschap. ‘Hij is bekwaam, spreekt goed Engels en heeft het goed gedaan als voorzitter van de eurogroep,’ zei Bolkestein bij Buitenhof.

Weinig ervaring

Maar Dijsselbloem benadrukt dat hij nog maar zeer kort over Europese financieel-economische ervaring beschikt als voorzitter van de eurogroep.

Speculeren over een baan als voorzitter van de Europese Commissie of als eurocommissaris vindt Dijsselbloem daarom niet aan de orde.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.