nederland

Vermiste visser moest nog celstraf uitzitten in Nederland

22 april 2014

De visser naar wie zaterdag de hele dag werd gezocht in de Waddenzee omdat werd gedacht dat hij in het water was gesprongen, was een Belg die nog een gevangenisstraf moest uitzitten in Nederland. Hij veinsde een zelfmoord, om zijn vriendin nog te kunnen bezoeken met Pasen voordat hij de cel in zou gaan.

De man, die op de boot werkte, liet een afscheidsbrief achter en verstopte zich urenlang aan boord. Toen het donker was, verliet hij het schip en vertrok hij naar België.

Sukkelen

‘Ik heb bijna vierhonderd kilometer afgelegd te voet, met de fiets en liftend. Ik moest sukkelen om thuis te komen, maar ik voelde me veilig in België,’ zegt de man in een video op de website van VTM Nieuws.

De man gaat zich dinsdag aangeven bij de Nederlandse politie. Mogelijk worden de kosten van de grote zoekactie met onder meer tien reddingsboten, twee helikopters en een vliegtuig op de visser verhaald.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.