nederland

Nederlands TukTuk-bedrijf breidt uit naar Verenigde Staten

30 april 2014

De Nederlandse Tuk Tuk Factory heeft een deal gesloten met het Amerikaanse E-tuk USA over de verkoop van zijn elektrische tuktuks in de Verenigde Staten. Het Nederlandse bedrijf hoopt de komende jaren zeker vijfhonderd elektrische tuktuks naar Amerika te verschepen.

Dit maakte Tuk Tuk Factory woensdag bekend.

Het tuktuk-bedrijf verkocht sinds 2011 al zo’n honderdtachtig tuktuks, die zij onder meer leverden aan hotelresorts in het Midden-Oosten. In landen als Nederland en Australië worden de tuktuks veel gebruikt voor citytours en taxivervoer voor toeristen.

Proces

De driewielers worden bij een dochterbedrijf in Thailand in elkaar gezet, eenmaal in Amerika moeten alleen de batterij en motor nog in het voertuig worden geplaatst.

Een laatste stap in het proces is volgens directeur Roland Vos de goedkeuring van de Amerikaanse overheid. Hij rekent er op dat dit geen problemen zal opleveren.

Omzet

Er zijn nog geen financiële details bekend gemaakt over de deal. De huidige marktwaarde van de elektrische tuktuks van de Tuk Tuk Factory ligt op zo’n 15.000 euro.

Het Nederlandse bedrijf hoopt de omzet de komende vier jaar te vergroten naar circa 10 miljoen euro.

Naar eigen zeggen is het bedrijf de enige fabrikant ter wereld die elektrische aangedreven tuktuks maakt met zes zitplaatsen, die geschikt zijn voor vervoer op de openbare weg.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.