nederland

Nederlander krijgt 28 jaar cel voor dubbele moord op Belgen

07 maart 2014Leestijd: 1 minuut

De Nederlander Martijn de H. is in Frankrijk veroordeeld tot een celstraf van 28 jaar. Hij heeft in september 2011 een Belgisch paar vermoord in de Franse Ardennen.

De aanklager had een levenslange celstraf geëist tegen de Nederlander, die al snel na de dubbele moord werd opgepakt met bankpassen en telefoons van de op dat moment vermiste Belgen. H. bekende al snel dat hij de twee had gedood. De man was vijf keer in de rug geschoten, de vrouw had een ingeslagen schedel.

Tijdens het proces bleef de H. zwijgzaam over wat er precies is gebeurd. H. kon zich vaak geen details herinneren en hield vol dat hij uit zelfverdediging handelde. Hij betuigde spijt over zijn daad, die hij ‘beneden alle peil’ noemde.

Oplichting

H. zou ruzie hebben gekregen met Miguel Soares en Giuseppina Cali, die met hem onderhandelde over de verkoop van een huis, wat toen al niet meer van hem was. Zij zouden hem hebben beschuldigd van oplichting en bedreigden hem met een pistool, dat hij afpakte.

De rechter rekende het hem zwaar aan dat hij heeft geprobeerd te lichamen te verbergen in een veld buiten Sedan en dat hij de dag na zijn misdaad nog een ontspannen dag had, waarop hij onder de zonnebank ging alsof er niets was gebeurd, schrijft de regionale krant L’Union.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.