nederland

Lente in aantocht: temperatuur klimt naar 18 graden

04 maart 2014Leestijd: 2 minuten

Deze week wordt rustig zonnig voorjaarsweer verwacht met temperaturen die in het weekeinde mogelijk oplopen tot een graad of 15. Lokaal kan het zelfs 18 graden worden.

Dat voorspellen verschillende weerbureaus dinsdag.

Lenteweer

Ondanks dat de astronomische lente pas op 20 maart van start gaat, kunnen we volgens Weeronline.nl uitzien naar ‘heerlijk lenteweer’. Na nog een koude nacht kan het kwik dinsdag oplopen tot een graad of 11. Normaal gesproken liggen de temperaturen in deze tijd van het jaar rond de 8 graden.

Buitje

De temperaturen zullen tot aan het weekeinde geleidelijk hoger worden. Wolken en zon zullen elkaar afwisselen en is er maar een kleine kans op een ‘fris, licht lentebuitje’.

Volgens de voorspellingen van Meteoconsult kan het tijdens het weekeinde in het zuiden zelfs een graad of 18 worden. Weeronline.nl en het KNMI houden het op 15 graden.

De nachten blijven wel koud. De temperaturen lijken na het weekeinde weer wat te gaan dalen.

Zachte Winter

Volgens het KNMI volgt het voorspelde lenteweer een van de zachtste winters in driehonderd jaar.

De ANWB melde dinsdag dat dit milde winterweer net als in januari voor minder files heeft gezorgd op de Nederlandse wegen.

Door de afwezigheid van sneeuw en ijzel stonden er 14 procent minder files dan in februari afgelopen jaar. De drukte nam vooral in de ochtend en overdag af.

Verenigde Staten

De zachte vooruitzichten gelden niet voor de Verenigde Staten. Delen van dat land gaan voor de derde maal dit jaar gebukt onder een hevige winterstorm.

Washington, Baltimore en Philadelphia zijn bedekt onder een dikke laag sneeuw en het Midwesten wordt geteisterd door bittere vrieskou. Maandagavond werden er bijna drieduizend vluchten geannuleerd en verscheidene steden hebben te kampen met stroomuitval.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.