nederland

Drie arrestaties verricht na schietpartij in café Enschede

02 maart 2014Leestijd: 1 minuut

Bij een schietpartij in een café aan de Noorderhagen in Enschede zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee mensen gewond geraakt. De politie heeft drie arrestaties verricht.

Rond 01.00 uur kwam een 22-jarige man het café binnen en hij begon om zich heen te schieten, bericht RTV Oost. Daarbij raakte een bezoeker van het café gewond.

Ziekenhuis

Het lukte bezoekers van het café om de verdachte te overmeesteren en hem naar buiten te brengen. Daar bleek dat de man een hoofdwond had. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, maar kon al snel vertrekken.

De man is aangehouden voor poging tot doodslag. Ook de man die werd geraakt door een kogel is gearresteerd. Zijn rol in het verhaal wordt nog onderzocht.

De politie heeft ook de man aangehouden die het wapen overhandigde aan agenten. Hij wordt verdacht van verboden wapenbezit. Wat de aanleiding is voor de schietpartij, is nog niet duidelijk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.