nederland

Deze zaterdag is de warmste 8 maart ooit gemeten

08 maart 2014Leestijd: 1 minuut

Deze zaterdag is de warmste 8 maart sinds de temperatuurmeting in 1902 begon. In de Bilt was het rond half drie ’s middags 15,2 graden Celcius, in Maastricht zelfs bijna 18 graden.

Het vorige warmterecord uit de Bilt voor 8 maart stamde uit 1991 en stond op 15,1 graden. Of zondag nog een record gaat sneuvelen is de vraag: de warmste 9 maart was in 1977 met 18,4 graden een stuk warmer.

Weeronline.nl verwacht dat het morgen wel nog wat warmer wordt dan vandaag: 15 graden in het noorden en noordwestenvan het land, 19 graden in het zuiden. Lokaal kunnen temperaturen van 20 graden voorkomen.

Hogedrukgebied

Het lenteweer is te danken aan een hogedrukgebied, waarvan de kern net ten oosten van Nederland ligt. Hierdoor is het zonnig en staat er een matige zuiderwind.

Hoewel vanaf maandag wel weer iets kouder wordt, is de kans op regen de komende dagen klein. Pas vanaf volgend weekend valt er misschien weer wat neerslag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.