nederland

Voortvluchtig duo in december al opgepakt in Groningen

26 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Het voortvluchtige ‘gangsterduo’ Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19) is in december al eens gearresteerd in Groningen. Zij werden toen opgepakt na een wilde achtervolging.

Dat schrijft het Dagblad van het Noorden. In de nacht van 19 op 20 december weigerden een 25-jarige man uit Harkema en een 19-jarige vrouw uit Enschede te stoppen bij een politiecontrole. In hun vluchtpoging zouden zij in de stad Groningen tegen een geparkeerde auto zijn gebotst, waarna zij werden aangehouden.

Naar nu blijkt ging het om Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan, die met een valse kentekenplaat reden, maar geen openstaande boetes of celstraffen hadden, en daarom snel weer werden vrijgelaten. Destijds vond de politie geen vuurwapen in hun auto.

De politie zoekt nog steeds met man en macht naar de twee voortvluchtige en vuurwapengevaarlijke criminelen. In de buurt van het Duitse Gronau en ook bij het Groningse Winschoten zijn de twee gisteravond en vannacht niet gevonden.

Na een uitzending van tv-programma Opsporing Verzocht zijn al 35 tips binnengekomen over het ‘gangsterduo’, dat in vier weken tijd vier keer een misdrijf pleegde en telkens per auto vluchtte. De twee behoren tot de twaalf meest gezochte criminelen van Nederland.

Volg Anna Vossers op Twitter

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.