nederland

Klopjacht op levensgevaarlijk crimineel duo duurt voort

25 februari 2014Leestijd: 1 minuut

De politie is nog steeds op zoek naar de vuurwapengevaarlijke criminelen Antonio Marcos van der Ploeg en Enise Merve Bircan. Met man en macht wordt wordt gespeurd naar het duo dat maandagavond opnieuw toesloeg.

De hele nacht is naar het duo gezocht nadat het tweetal maandagavond een gezin in Enschede gijzelde.

Blauwe Honda CRV

De vader werd meegenomen in zijn eigen auto en rond tien over half negen in de Duitse plaats Ahaus uit de auto gegooid.

Sindsdien zijn de twee weer voortvluchtig.

Volgens de politie gingen ze er vandoor in een blauwe Honda CRV met het kenteken 71-DP-LK. Het kan zijn dat de twee de auto van een ander nummerbord hebben voorzien. De politie zoekt zowel in Nederland als in Duitsland naar het criminele stel.

Goed opletten

De politie roept campingeigenaren en hotelhouders op extra goed op te letten. Mogelijk hebben de twee geprobeerd ergens illegaal de nacht door te brengen.

Vanwege het dreigende gevaar besloot de politie vorige week om de identiteit van het duo bekend te maken en foto’s te verspreiden. Marcos van der Ploeg en Merve Bircan pleegden eerder gewelddadige overvallen in Meppel en in Lage Mierde.

Slachtoffers werden hierbij gekneveld, bedreigd en ontvoerd. Maandagavond werd een man die het tweetal betrapte, neergeschoten. De politie verzoekt mensen die het tweetal tegenkomen dan ook met klem om niet zelf in te grijpen maar onmiddellijk 112 te bellen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.