nederland

‘Jurist Robert Moszkowicz verdacht van oplichting’

20 februari 2014Leestijd: 2 minuten

Voormalig advocaat Robert Moszkowicz wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van fraude. Hij zou cliënten hebben opgelicht in zijn werk als juridisch adviseur.

Dat schrijft De Telegraaf donderdag. De voormalig advocaat laat aan die krant weten niet op de hoogte te zijn ‘enig onderzoek van enig Openbaar Ministerie, noch in Amsterdam, noch elders in het land’.

Schuld

Volgens die krant zijn de aangiften waarop justitie het onderzoek baseert afkomstig van een of meerdere gedupeerde klanten van het juristenkantoor dat Robert Moszkowicz in Amsterdam leidt. Een betrokken vennootschap van Moszkowicz ging ruim een jaar geleden failliet, en liet daarbij een schuld van ruim driekwart miljoen euro achter.

Advocaat Hendrik-Jan Bos, die gedupeerden van Moszkowicz bijstaat, noemt het een ‘gotspe’ dat Robert Moszkowicz zich intussen in zijn nieuwe boek neerzet als een ‘kundig jurist’.

Raadsman Willem-Jan Tielemans, die een aantal gedupeerden bijstaat, vult aan wat de klachten zijn van cliënten: ‘Ze vragen rechtsbijstand van hem, krijgen een voorschotnota van duizenden euro’s, maar vervolgens gebeurt er weinig tot niks.’

Robert Moszkowicz, de oudere broer van de eveneens uit de advocatuur gezette jurist Bram Moszkowicz, werd in 2006 uit het advocatenregister geschrapt vanwege onbehoorlijke praktijkuitoefening.

Volg Anna Vossers op Twitter

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.