nederland

‘Grote politieoperatie ophanden voor arrestatie crimineel duo’

25 februari 2014Leestijd: 2 minuten

Het Nederlandse criminele duo dat maandag een campinggast neerschoot bij Enschede en daarna kortstondig een gezin gijzelde, is mogelijk in het Duitse Gronau. Er zou een arrestatieteam van de Nederlandse politie onderweg zijn naar de Duitse grensplaats om de twee op te pakken

Een correspondent van RTV Oost heeft arrestatieteams gezien in een park in de Duitse stad. De Duitse politie wil niet bevestigen dat de teams daar zijn om het vuurwapengevaarlijke tweetal op te pakken. De Westfälische Nachrichten meldt dat een arrestatieteam klaar staat om in te grijpen. Ook wordt een helikopter ingezet

Naaktcamping

Het voortvluchtige duo Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19) zaten vrijdag op het naaktkampeerdersterrein in Enschede, waar zij maandag een man neerschoten en daarna een gezin gijzelde. Ze namen de vader mee in zijn auto en zette hem in het Duitse Ahaus eruit.

Het gezin dat is gegijzeld is ‘zeer geëmotioneerd’ over de gebeurtenissen. Ze zijn ongedeerd gebleven maar de impact is ‘enorm’. De man die op de camping werd neergeschoten door het criminele duo ligt nog steeds in het ziekenhuis. Hij is er ernstig aan toe.

Gevaar

Vanwege het dreigende gevaar besloot de politie vorige week om de identiteit van het duo bekend te maken en foto’s te verspreiden.

Marcos van der Ploeg en Merve Bircan pleegden eerder gewelddadige overvallen in Meppel en in Lage Mierde. Slachtoffers werden hierbij gekneveld, bedreigd en ontvoerd.

Maandagavond werd een man die het tweetal betrapte, neergeschoten. De politie verzocht mensen die het tweetal tegenkomen dan ook met klem om niet zelf in te grijpen maar onmiddellijk 112 te bellen. De man is vuurwapengevaarlijk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.