nederland

De mooiste foto’s van het Chinees Nieuwjaar in Amsterdam

01 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Het jaar van het Paard is begonnen en dat wordt vandaag uitbundig gevierd in Amsterdam. Volgens de Chinese jaartelling zijn we het jaar 4711 ingegaan.

Met veel lawaai en kleur viert de Chinese gemeenschap jaarlijks het Nieuwjaarsfeest op de Nieuwmarkt en op de Zeedijk, waar de Chinese buurt van de hoofdstad is. Leeuwen- en drakendansen moeten de boze geesten verjagen. Elsevier.nl selecteerde de mooiste foto’s.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.